keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Tekonurmi-projektin lopulliset tulokset, miten vaikuttaa Vaparihalliin


THL ja Työterveyslaitos aloittivat Tukesin kannustamana ja kahden ministeriön rahoituksella tekonurmihallien sisäilmaa koskevan projektin vuonna 2012. Tekonurmi-projektin lopulliset tutkimustulokset julkaistiin 2015.
– Olimme tutkimuksessa mukana alusta lähtien ja pidimme sitä heti erittäin tärkeänä. Meillä on maassamme 71 hallia ja 131 000 pelaajaa. Lisäksi seurojen työntekijät ja kuntien liikuntapaikkojen hoitajat oleskelevat halleissa, eli tutkimukselle oli erittäin suuri tarve, sanoo Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen Yle Urheilulle.
Ylen uutisesta lisää.. juttuun
Hallia rakentaessa pyrimme käyttämään mahdollisimman hyvälaatuisia materiaaleja, ja tekonurmi/ilmanlaatu ovat meidän projektimme pääpainopisteitä. Kun satsaamme halliin noin paljon siellä harrastaminen on oltava laadukasta ja riskitöntä.
Olosuhteissa emme säästä, pyritään säästämään asioissa jotka eivät näy käyttäjille!

Tarkennus: Vaparihallin jalkapallonurmen täyterouheena ei tulla käyttämään SBR-rouhetta. SBR-rouheen alkuperänä on pääasiallisesti autonrengasjäte. Vaparihallin nurmen täyteaineena tullaan käyttämään joko EPDM- tai TPE-O (termoplastinen elastomeeri)rouhetta. 

1 kommentti:

  1. Vaparihallin jalkapallonurmen täyterouheena ei tulla käyttämään SBR-rouhetta. SBR-rouheen alkuperänä on pääasiallisesti autonrengasjäte. Vaparihallin nurmen täyteaineena tullaan käyttämään joko EPDM- tai TPE-O (termoplastinen elastomeeri)rouhetta.

    VastaaPoista