perjantai 10. maaliskuuta 2017

Erikoislääkäri Sinkkonen, "Vanhemmat ovat hävinneet peleille"

Vaparihalli pyrkii auttamaan lapsia liikkumaan ja samalla pyrimme auttamaan vanhempia taistelussa pelejä vastaan. Mahdollistetaan lapsille liikunnan riemua kannustavassa ympäristössä, vielä on mahdollista saada käännettyä tilanne edusksemme.
Toisaalta meidän vanhempien pitää ymmärtää se että lapsiemme kaverit ovat tuolla netissä, pelaamalla netissä voi myös oppia uusia asiota, kielitaito voi karttua, melko moni myös saa pelien pohjalta ammatin itselleen.  Kohtuus pelaamiseen koneella on varmaan se mitä me toivomme.

Alla Sinkkosen hieno kirjoitus, joka ainakin allekirjoittaneessa herättää paljon ajatuksia. Ehkä siksi että asia on hyvin ajankohtainen myös meidän perheessä. 

Peliaikaa tietokoneilla käytetään monissa lapsiperheissä palkkiona ja peliajan eväämistä rangaistuksena. Ylilääkäri, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sanoo, että on suuren vallan antamista peleille ja ”ihan pimeetä touhua”.

– Vanhemmat ovat nykyisin suhteessa peleihin täysin altavastaajia, hän toteaa.
Sinkkonen ihmettelee myös sitä huolettomuutta, jolla vanhemmat lastensa pelaamiseen suhtautuvat.
– Eräässä tilaisuudessa minulle tuli isä kertomaan, että hän pelaa nelivuotiaan poikansa kanssa alle 18-vuotiailta kiellettyä väkivaltapeliä. Ei hän nähnyt siitä mitään ihmeellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti