maanantai 20. maaliskuuta 2017

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto haluaa harrastamisesta edullisempaa syrjäytymisen ehkäisemiseksi

KUNTIEN tulee tarjota perusliikuntapaikat maksutta seurojen alle 18-vuotiaiden toimintaan, linjaa opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto.

Hänen mielestään sillä tavoin kohonneita harrastuskustannuksia pystyttäisiin alentamaan ja ehkäisemään sitä kautta syrjäytymistä.

Ranto näkee, että paljon saavutettaisiin jo sillä, että koulujen liikuntasalit ja urheilukentät olisivat ilmaisia.

”Harrastamisen hinta on noussut monissa perinteisissäkin lajeissa, ja esimerkiksi yleisurheilussa ja joukkuevoimistelussa on seurakohtaisesti hirveitä eroja”, Ranto toteaa.

”Tämä on koko toimintajärjestelmän ongelma, ei tiettyjen lajien ongelma.”

koko juttu

Tämä on mielenkiintoinen lehtijuttu ja toivottavasti valtio kuntien tukena tulee tukemaan tätä mallia, ainoa ongelma taitaa olla se että useat kunnat kuten Lempäälä haluavat ulkoistaa liikuntapalveluja ulkopuolisille toimijoille. Ja kaikki palveluthan vaativat tekijöitä ja se maksaa. Valtion tuella tietenkin tuokin ongelma ratkeaisi, mutta mitenkäs se valtion talous sen kestää? Kuntien päälle ei voi kaikkia kuluja kasata.
Kaikki keinot lasten liikkumisen lisäämiseksi ovat kyllä tervetulleita, joten tätä asiaa kannattaa tutkia.

Lempäälän Kuntavaalit -fb sivustolla asia herättää paljon keskustelua, toivotaan että saamme kuntaan liikuntamyönteisen kunnanhallituksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti