perjantai 19. helmikuuta 2016

Hallista tyttöfutiksen valmentajan silmin


Onko Vaparihalli sateentekijä?

Moni on varmaan jo kuullut Lempäälän Hakkariin rakennettavasta monitoimihallista, Vaparihallista. Monipuolisen urheiluhallin saaminen Hakkarin urheilupyhättöön on samaan aikaan sekä odotettu palkinto siitä pitkäjänteisestä juniorityöstä mitä alueen urheiluseurat tekevät, sekä lähtölaukaus uudelle kasvupyrähdykselle. Alueen urheiluseurat ovat aina eläneet kädestä suuhun mitä tulee talviharjoittelumahdollisuuksiin, kukin selviten pitkän talven yli parhaalla katsomallaan tavalla. Toiset ovat matkustelleet parempien harjoittelumahdollisuuksien perässä, toiset ovat tyytyneet pieniin ja usein lajinomaiseen harjoitteluun huonosti sopiviin saleihin. Vaparihallin myötä sadat ja taas sadat juniorit pääsevät lajinomaiseen harjoitteluun vuoden ympäri, ilman kompromissia laadukkaan harjoitteluympäristön ja isojen matkustuskulujen välillä. Vaparihallin tulo luo myös hyvän kasvumullan muillekin mielenkiintoisille projekteille.

Kaikki jalkapalloa seuraavat tietävät että poikajunioreita vilistää Lempäälän kentillä jo satapäin, mutta moni ei tiedä että viime aikoina on myös tyttöfutikseen panostettu tosissaan. Viime syksynä LeKi-futiksessa virallisesti startannut tyttö-ja naisfutiksen kehittämisprojekti on ottanut talven aikana ensimmäisiä harppauksia kohti tavoitetta saada tyttöjalkapalloilu sekä toiminnan tasoltaan että valmennukseltaan laadukkaaksi ja mielekkääksi harrastukseksi. Tavoitteena on saada tyttöfutikseen  ’tekemisen meininki’ ja toiminta sille tasolle että se tarjoaa varteenotettavan ja houkuttelevan vaihtoehdon muiden tytöille suunnattujen harrastusten joukossa. Jo nyt tulevana kesänä harjoitus- ja pelivuoroja on jakamassa poikajoukkueiden lisäksi tyttöjoukkueet kaikissa ikäluokissa, aina pienistä G-junioreista aina B-tyttöjen joukkueeseen asti. Tämä onkin ensimmäinen iso askel sille tavoitteelle että Lempäälässä olisi tarjolla laadukas ja pitkäjänteistä kehitystä tukeva pelaajapolku, aina prinsessafutiksesta naisten edustusjoukkueeseen asti.


Kyllä, Lempäälä ja LeKi-futis haluaa liittyä niihin harvalukuisiin Tampereen piirin seuroihin joilla on tarjota harjoittelu- ja pelimahdollisuuksia kaikille tyttö-ja naisfutaajille - ikäluokasta riippumatta. Muutaman vuoden päässä olevaa unelmaa naisten edustusjoukkueesta rakennetaan jo nyt!  Tätä pohjatyötä tehdään nyt määrätietoisesti C-juniorijoukkueessa, joka tasoittaa polkua unelmaa kohti harjoittelemalla talvi teemalla ”harjoitellaan harjoittelemaan”. Ryhmän, ja sitä kautta kaikkien nuorempienkin ikäluokkien harjoittelu on nyt suunnitelmallisempaa ja yhteiseen tavoitteeseen tähtäävää. Asenne, motivaatio ja omistautuminen on ryhmällä huipussaan, nyt tehdään kaikkemme että kun ensi syyskaudella harjoitussuunnitelmaa rakennetaan, on harjoitteluolosuhteet linjassa meidän isojen tavoitteiden kanssa.

Onko Vaparihalli sitten autuaaksi tekevä sateentekijä? Ei ole ! Edelleen tarvitaan motivoituneita junioreita, koulutuksen kautta pätevöityneitä ja innostavia valmentajia, yhteen hiileen puhaltavia vanhempia ja valtavasti talkoohenkeä. Vaparihalli mahdollistaa energian, rahan ja perheiden ajan käyttämisen järkevästi niin että se hyödyttää paitsi urheilevia junioreita, heidän perheitään sekä koko yhteisöä.

Sami Nyyssönen
LeKi- tyttöfutis koordinaattori
C-tyttöjen vastuuvalmentaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti